Museoviikko

Kaarina Kaikkonen

Kaarina Kaikkosen (s.1952) teoksissa tutut esineet saavat uuden elämän. Kyse ei kuitenkaan ole vain ihastuksesta kierrätykseen, vaan esineet tuovat omat, vanhat merkityksensä mukanaan uuteen yhteyteen. Katsoja ottaa teosten edessä kokemukseensa mukaansa omat muistonsa ja tunteensa. Arjen pyhyys näyttäytyy. Se kaikki itsestään selvä mitä koemme ja näemme, juuri siinä on elämän suuruus. Valkoiset paidat, korkokengät ja solmiot, niissä kaikissa on mukana rahtunen käyttäjäänsä.

Installaatio saa tutun tilan näyttämään uudelta ja oudolta. Valtava määrä samaa vaatekappaletta suurena parvena yllättää ja herättää katsojan. Menee hetki kun silmä erottaa tutut muodot ja muistaa mistä esineestä on kyse.

Kaarina Kaikkosen ura on hyvä kertomus siitä kuinka ihminen omistautumalla työlleen löytää oman ilmaisunsa ja oman käden jälkensä. Taiteen opissa hän kävi Suomen taideakatemiassa mutta Alku-uran maalauksista teoksiin jäivät värien ja niiden valoisuusasteiden käyttö. Vaikka valmiissa materiaalissa on valmiit värit, niitä lajittelemalla ja järjestelemällä voi luoda siirtymiä pimeästä valoon.

Iisalmesta kotoisin olevan Kaikkosen teokset matkaavat usein Suomen rajojen ulkopuolelle. Installaatiot puhuttelevat ihmisiä samalla tavalla kaikissa maailman kolkissa.

Kausi:
25.4.2009–6.9.2009

Oulun taidemuseo
Sijaintiosoite: Kasarmintie 9, 90015 Oulun kaupunki

Puh. museo 044 703 7471

https://www.ouka.fi/oulu/luuppi/oulun-taidemuseo

Pääsymaksut
10/7/0 €

PALVELUT

  • A-oikeudet
  • Kahvila
  • Kokoushuone
  • Museokauppa
  • Pysäköintipaikka