Museoviikko

Katuvalokuvauskierros

Katuvalokuvauskierros opastaa katukuvauksen saloihin katukuvaaja Kasperi Kropsun johdolla.

Katuvalokuvaus – mitä se on? Mikä hyvässä katuvalokuvassa on tärkeää? Katuvalokuvaus liittyy erottamattomasti valokuvauksen historiaan ja se on voimissaan tänäkin päivänä. Katuvalokuvauskierros opastaa katukuvauksen saloihin katukuvaaja Kasperi Kropsun johdolla. Kierroksella kuljetaan Kasperi Kropsun johdattamana Helsingin keskustassa, kuullaan hänen kuvausprosessistaan, lempipaikoistaan ja reiteistään ja saadaan vinkkejä aiheisiin, kuvakulmiin ja rinnastuksiin. Kierros sisältää myös Valokuvataiteen museon oppaan taustoitusta katuvalokuvauksesta. Kierroksen kuluessa kuvataan omalla laitteella (kamera tai puhelin), opitaan uusia katsomisen tapoja tutuksikin käyneissä maisemissa ja inspiroidutaan ympäristöstä.

Kasperi Kropsu on Oulusta kotoisin oleva, sittemmin helsinkiläistynyt skeittaaja ja valokuvaaja.

”Löysin valokuvauksen harrastuksena loukattua nilkkani skeitatessa keväällä 2018 ja siitä lähtien kamera on pysynyt visusti matkassa. Voisi sanoa, että onni onnettomuudessa. Katuvalokuvaukseen törmäsin hyvin nopeasti tapahtuneen jälkeen Instagramia selatessani ja muutaman omakohtaisen kokeilun jälkeen olin koukussa. Etsin kaduilla ajattomuutta meitä ympäröivästä, jokapäiväisestä arkielämästä. Värit, hahmot ja heijastukset ovat tärkeimpiä komponentteja kuvissani. Katukuvaus tuo suurta iloa ja täytettä elämääni ja on opettanut katsomaan maailmaa uusin silmin.”

Kierros kestää yhteensä n. 2 h. Mukaan tarvitset oman laitteen (kamera tai puhelin) ja säänmukaiset vaatteet. Noudatamme kierroksella turvavälejä. Kierros järjestetään kaksikielisenä (suomi-englanti).

Kierros on maksuton. Mukaan mahtuu 10 hlö ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen alkaa 12.5. ja päättyy 20.5. (tai kun tapahtuma on täynnä) Linkki ilmoittautumiseen:
https://www.eventbrite.fi/e/katuvalokuvauskierros-street-photo-walk-registration-154198731557?utm_campaign=post_publish&utm_medium=email&utm_source=eventbrite&utm_content=shortLinkNewEmail
Mukaan päässeille lähetämme vahvistuksen ja lisätiedot kierroksesta sähköpostitse. (Huom! Tarkistathan roskapostilaatikon!)

Noudatamme kaikissa tilaisuuksissamme turvallisemman tilan periaatteita.

Kausi:
23.5.2021 (13.00-15.00)

Suomen valokuvataiteen museo K1
Sijaintiosoite: Kämp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki

https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/

Pääsymaksut
12/6/0 €