Museoviikko

Iltapäivä Eliel Saarisen kanssa

Arkkitehtuurimuseo avaa arkkitehti Eliel Saarisen (1873–1950) ainutlaatuisen piirustuskokoelman valtakunnallisessa Finna-palvelussa. Museoviikon virtuaalitapahtumassa kokoelman avaamiseen syvennytään museoammattilaisten ja tutkijoiden puheenvuorojen ja keskustelujen siivittämänä.

”Pidän tärkeänä, että jokaisella kiinnostuneella on pian ajasta ja paikasta riippumatta mahdollisuus päästä Eliel Saarisen alkuperäisten piirustusten äärelle ja muodostaa oma käsityksensä hänestä.” – Petteri Kummala, arkistonhoitaja

Arkkitehtuurimuseo avaa arkkitehti Eliel Saarisen (1873–1950) ainutlaatuisen piirustuskokoelman valtakunnallisessa Finna-palvelussa. Museoviikolla yleisö saa tutkittavakseen noin 500 alkuperäispiirustusta arkkitehdin tuotannosta. Rakastettujen jugendkohteiden lisäksi valikoimassa on myöhempää tuotantoa Helsingin Rautatieaseman upeista sisäperspektiiveistä aina Chicago Tribune Towerin lyijykynäluonnokseen.

Eliel Saarisen kokoelman avaamiseen syvennytään museoammattilaisten ja tutkijoiden puheenvuorojen ja keskustelujen siivittämänä. Mitä kaikkea piirustuskokoelmassa on? Miten kokoelmaa on jatkossa mahdollista hyödyntää? Minkälaisia työvaiheita kokoelman avaamiseen on kuulunut? Mitä kokoelman avaaminen yleisölle on tarkoittanut esimerkiksi konservoinnin näkökulmasta? Minkälainen arkkitehti oli Eliel Saarinen ja mitä hänen piirustuskokoelmansa voi antaa kiinnostuneelle nykypäivänä? Lopuksi yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä Arkkitehtuurimuseon Finna-avaukseen ja Eliel Saarisen kokoelmaan liittyen. Ilmoittaudu mukaan!

Tapahtuma järjestetään Museoviikolla. Museoviikko on museoiden yhteinen tapahtumaviikko, jota vietetään 23. kerran 17.–23.05.2021.

Osallistumisohjeet

Tapahtuma järjestetään Zoom Webinar -alustalla. Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään tiistaina 18.05.2021: https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-Iltapaiva-Eliel-Saarisen-kanssa-19.05.2021/0?fbclid=IwAR0EuTXzDPyIYv6NzpFvL7DetwXHjsO8xqaKlxoLBRggJ7iy5Nuu3oH7HBw

Huomioithan, että ilmoittautuminen on sitova ja henkilökohtainen. Jos kuitenkin joutuisit perumaan osallistumisesi, ilmoita siitä sähköpostitse osoitteeseen: jemina.lindholm@mfa.fi. Tieto mahdollisesta esteestä on tärkeä, jotta voimme antaa paikkasi jonotuslistalla seuraavalle. Tarkemmat ohjeet osallistumiseen toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse, kun ilmoittautuminen on sulkeutunut.

Saavutettavuus

Tapahtumassa ei ole tulkkausta tai livetekstitystä. Tapahtumassa ei julkaista videotallennetta jälkeen päin. Tekninen ohjeistus on esillä tilaisuuden alussa. Tapahtuma on suomenkielinen ja maksuton.

Lisätietoja

Jemina Lindholm
yleisötyövastaava
Arkkitehtuurimuseo
jemina.lindholm@mfa.fi
+3584577310476Kansalliskirjaston ylläpitämä ja kehittämä Finna.fi on arkistojen, kirjastojen ja museoiden yhteinen verkkopalvelu, joka tarjoaa yhdellä kertaa pääsyn yli 13 miljoonaan valokuvaan, esineeseen, kirjaan, taideteokseen ja muuhun aineistoon. Finnassa pääset katselemaan aineistoja, joihin esimerkiksi vain tutkijat ovat päässeet aiemmin käsiksi.

Kausi:
19.5.2021 (15.00)

Arkkitehtuurimuseo
Sijaintiosoite: Kasarmikatu 24, 00130 Helsinki

Puh. museo +358 45 7731 0474

www.mfa.fi

Pääsymaksut
10/5/0 €. Yhteislippu Designmuseon kanssa 15 €. Museokortti.