Museoviikko

Museokortti-klubi verkossa – keskustelu Valokuvataiteen museon Blind spot(s) -näyttelyn teemoista

Voiko valokuvilla purkaa rakenteellista rasismia? Valokuvaaja Uwa Iduozee ja Blind spot(s) -näyttelyn kuraattori Anna-Kaisa Rastenberger johdattelevat keskusteluun näyttelyn yhteiskunnallisista teemoista.

Voiko valokuvilla purkaa rakenteellista rasismia? Onko epäpoliittisuus etuoikeutettua?
Uwa Iduozee on Helsingissä ja New Yorkissa toimiva valokuvaaja ja dokumentaristi, joka kuvillaan pyrkii kertomaan valtamedioissa helposti vähälle huomiolle jääviä tarinoita. Iduozeen tuoreista, vuonna 2020 Yhdysvalloissa kuvatuista valokuvista koostuva näyttely Blind spot(s) on esillä Valokuvataiteen museon K1ssä 30.4.-29.8.2021. Näyttely kuvaa Yhdysvaltojen arkista rakenteellista rasismia ja nostaa mediassa toistetun konfliktikuvaston rinnalle toisenlaista kertomusta. Museokortti-klubilla Iduozee ja näyttelyn kuraattori Anna-Kaisa Rastenberger johdattelevat keskusteluun näyttelyn yhteiskunnallisista teemoista.

Keskiviikkona 19.5. klo 18 Teams-alustalla
Kesto n. 45 min

Tapahtuma on tarkoitettu vain Museokortin omistaville.

Mukaan mahtuu 25 hlö ilmoittautumisjärjestyksessä. Linkki ilmoittautumislomakkeelle: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSenITSEGTZdfq9GdZAYSiiK9ftEZCrVb-g1GBX2A-2kbgBfaQ/viewform


Ilmoittautuminen alkaa: 5.5.2021
Ilmoittautumisaika päättyy: 18.5.2021 (tai kun tapahtuma on täynnä)

Osallistujat saavat ilmoittautumisajan päätyttyä vahvistusviestin ja Teams-linkin tapahtumaan.

Noudatamme kaikissa tilaisuuksissamme turvallisemman tilan periaatteita: https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/museoinfo/turvallisemman-tilan-periaatteet


Museokortti on vuosilippusi yli 300 museoon Ahvenanmaalta Inariin. Nähtävää riittää niin historian, taiteen, designin, luonnon, tekniikan kuin vaikkapa jääkiekon ystäville. Museokortilla saat myös etuja ja alennuksia museoiden palveluista. Voit ostaa Museokortin museosta tai osoitteesta Museot.fi.

Kausi:
19.5.2021 (18.00)

Suomen valokuvataiteen museo K1
Sijaintiosoite: Kämp Galleria, Mikonkatu 1, 00100 Helsinki

https://www.valokuvataiteenmuseo.fi/

Pääsymaksut
12/6/0 €