Museoviikko

Ajan virrassa – Taneli Eskolan valokuvataidetta

Näyttelyssä Tuusulanjärven kuvasto linkittyy kansallismaisemiin ja laajempiin maisemakäsityksiin

Näyttelyssä Tuusulanjärven kuvasto linkittyy kansallismaisemiin ja laajempiin maisemakäsityksiin. Maiseman ajallista ulottuvuutta korostavat Taneli Eskolan valokuvien rinnalla Tuusulan taidemuseon kokoelmista valitut vanhemman taiteen maalaukset.

Tuusulaan rakennettiin 1640-luvulla oma kirkko ja nykyisen kunnan alue hahmottui. Suomen taiteen kultakaudella 1800-luvun lopulla Tuusulanjärven taiteilijat nostivat maalauksilla, runoilla ja sävellyksillä seudun laajalti tunnetuksi, osaksi suomalaista maisematunnetta. Valokuvaus on myös 1800-luvun lopulta lähtien merkittävästi vaikuttanut maisemakuvauksen kehitykseen. Maisema on valokuvataiteen lajityyppi, mutta myös eletty ja havaittu ympäristö. Sosiaalisessa mediassa nykyisin runsaasti jaetut maisemat kertovat paitsi ihanteista maisema-arvojen taustalla, myös ihmisten sitoutumisesta elinympäristöönsä.

Tuusulanjärven alueen taiteilijoiden perintöön liitetään Ajan virrassa -näyttelyssä uutta valokuvataidetta. Näyttelyn aihe on merkitykseltään tihentyneet ja historiallista syvyyttä ilmentävät kansallismaisemat ajan virrassa. Vuodenajat sekä valon ja sään vaihtelu ovat keskeinen osa Taneli Eskolan taidetta. Maisemien kuvat ovat usein monimerkityksisiä ja avoimia, mikä liittää niitä näyttelyssä esillä olevaan runouteen.

Ajan virrassa -näyttely on jatkoa Eskolan suomalaista maisemaa tutkivalle hankkeelle, jota hän on työstänyt koko uransa ajan. Eskola on vuonna 1958 syntynyt helsinkiläinen valokuvataiteilija.

******
Erkkolaan otetaan sisään enintään 10 henkeä kerrallaan, joten varauduttava jonottamaan. Ei ennakkovarausta. Suosittelemme kävijöille kasvomaskien käyttöä. Pidetään 2 m turvavälit. Huolehditaan hyvästä käsihygieniasta. Tullaan terveenä museoon.

Kausi:
3.5.2021–19.9.2021

Taiteilijakoti Erkkola
Sijaintiosoite: Rantatie 25

Puh. museo 040 314 3471
Puh. toimisto 040 314 3465, 040 314 3469

https://www.erkkola.fi

Aukioloajat
Kesäkaudella 3.5.-31.8. ti-su 10-17. Muulloin ke-su 12-17. Poikkeukset aukioloaikoihin verkkosivuillamme.

Pääsymaksut
6/4/2 €

PALVELUT

  • Museokauppa