Museoviikko

Museoiden yö

Museoiden yönä Suomen Metsästysmuseossa on tarjolla opastettuja kierroksia juuri avattuun OTSO-perusnäyttelyyn.

Riihimäen museot järjestävät jälleen perinteisen Museoiden yö -tapahtuman lauantaina 18.5. klo 17–22. Tällä kertaa kyseessä onkin juhlavuosi, sillä Museoiden yö järjestetään tänä vuonna Riihimäellä jo kymmenettä kertaa. Kiertämällä illan aikana kaikki viisi museota keräten leimoja museopassiin, osallistuu arvontaan jonka pääpalkintona on Museokortti (arvo 69 €). Lisäksi arvotaan muita hienoja Museoiden yö -palkintoja.

Museoiden yönä Metsästysmuseossa on tarjolla kahteen otteeseen uusiin näyttelyihin perehdyttävä opastus, kierrokset alkavat klo 18 ja klo 20. Lauantaina 18.5.2019 vietetään myös Kansainvälistä museopäivää, joten museoon on vapaa pääsy koko päivän ajan.

Museon uusi perusnäyttely OTSO on juuri avautunut, ja samalla vaiheittain vuodesta 2013 tehty perusnäyttelyuudistus on nyt valmis. OTSO esittelee metsästyksemme vanhinta historiaa kivikaudelta 1900-luvun alkuun eri pyyntimuotoihin jaoteltuna. Kautta aikojen arvostetuimman saaliseläimen, karhun, kautta esitellään metsästyksen myyttistä ulottuvuutta ja pyyntikulttuurin yhteyttä entisaikojen ihmisten koko maailmankuvaan taiteellisen OHTO-installaation muodossa. Taloudellisesti merkittävimmät jahtimuodot, hylkeenpyynti ja turkispyynti, ovat suuressa roolissa, mutta myös kana- ja vesilinnut sekä toinen alkuperäinen hirvieläimemme metsäpeura ovat esillä. Näyttelyssä on kolme uutta, näyttävää dioraamaa ja runsaasti kuva- sekä videomateriaalia aidon esineistön lisäksi.

OTSOn lisäksi esillä on kaksi uutta vaihtuvaa näyttelyä. Luontokuvaaja Hannu Nevalainen on seurannut majavia yli vuosikymmenen ajan ja majavalammen asukeista sekä muista ympäristön eläimistä otetuista kuvista on koostettu Majavanlastuja-näyttely. Lisäksi museon puistossa on esillä usean eri moottorisahataiteilijan puunveistotaidetta.

Puistossa museoiden kiertäjiä kahvittavat ja särvittävät Riihimäen Erätyttöjen ja Eräpoikien Tuki ry:n partiolaiset.

Kausi:
18.5.2019 (17.00-22.00)

Suomen Metsästysmuseo
Sijaintiosoite: Tehtaankatu 23 A, 11910 Riihimäki

Puh. museo (019) 722 294
Puh. toimisto (019) 722 293

www.metsastysmuseo.fi

Aukioloajat
16.5. - 31.8. ti-su 10-17, 1.9. - 31.12. ti-su 10-16, ma suljettu.

Pääsymaksut
7/4/3/0 €

PALVELUT

  • Museokauppa
  • Myyntipiste
  • Pysäköintipaikka