Museoviikko

Museoiden yö Riihimäellä

Museoiden yö avaa Riihimäen museokesän! Tänä vuonna Riihimäen museot järjestävät perinteikkään yhteisen Museoiden yö -tapahtuman lauantaina 19.5.2018. Jokaisessa viidessä museossa on tuolloin jälleen nähtävää, tehtävää ja maisteltavaa sekä tietenkin vapaa pääsy klo 17.00–22.00

Museoiden yö avaa Riihimäen museokesän! Tänä vuonna Riihimäen museot järjestävät perinteikkään yhteisen Museoiden yö -tapahtuman lauantaina 19.5.2018. Jokaisessa viidessä museossa on tuolloin jälleen nähtävää, tehtävää ja maisteltavaa sekä tietenkin vapaa pääsy klo 17.00–22.00. Museoiden yö on osa Museoviikon 15.5.–20.5.2018 ohjelmaa.

Museoiden yössä käytettävä tuttu Museopassi kannattaa ottaa mukaan jo ensimmäisestä museosta ja kiertää illan aikana läpi kaikki viisi museota. Näin osallistuu arvontaan, jonka pääpalkintona on supersuosittu Museokortti (arvo 68 €). Lisäksi arvotaan muita hienoja Museoiden yö -palkintoja. Tänä vuonna museot kannustavat myös liikkumaan: kun liikkuu välimatkat museosta toiseen moottorittomasti esimerkiksi kävellen, juosten, pyörällä tai vaikka rullaluistellen, niin osallistuu liikunnallisen lisäpalkinnon arvontaan!

Museoiden yön ohjelmaa 19.5.2018 klo 17–22

Kaupunginmuseo

Riihimäen kaupunginmuseon uusi Riksun huoltsikoita -näyttely huoltoasemakulttuurista Riihimäellä esittelee nimensä mukaisesti Riihimäen huoltoasemia ja niiden toimintoja. Näyttelyyn liittyen Museoiden yönä voi museon pihamaalla saada omaan polkupyöräänsä pikahuollon. We Cycle Riihimäen pikahuoltopisteessä tarkistetaan ketjut, säädetään satulat ja pumpataan ilmat renkaisiin.

Pihamaalla pääsee myös ihastelemaan riksulaisten omaa museopaloautoa, vuoden 1937 Fordson Sussexia. Museon myyntipisteessä Sussex-tuotteet ovat tapahtuman ajan superalessa.

Riihimäki-Seura on jälleen valmistellut kiperiä Riihimäki-aiheisia kysymyksiä tietovisaan lapsille ja aikuisille. Piharakennuksessa vietetään Marttojen kesäkahvila Pesutuvan kesäkauden avajaisia.

Museossa pääsee tänä vuonna nauttimaan myös elävästä musiikista. Kello 20 museon perusnäyttelyn salissa esiintyy Museon Blues-bändi. Jenni Forssen, Timo Huittinen, JJ. Laakso ja Lassi Tudeer tarjoavat meille illan kunniaksi tunnelmallisen kattauksen bluesia.

Koska pääsiäiskaupunki Riihimäellä mämmiä voi nauttia vaikka ympäri vuoden, Kymppi-Mämmi tarjoaa museovieraille kotiinviemisiksi kerrosmämmipikarit. Makuina on vanilja, sitruuna ja mokka.

Lasimuseo

Suomen lasimuseossa järjestetään koko perheen kuvasuunnistus, jossa kaikki osallistuneet saavat palkinnon. Museolla on lisäksi lasinvalmistusaiheinen työpaja lapsille klo 17–19, joka sijoittuu työnäytösten muodossa myös Lasismi -lasistudion tiloihin (Lasitehtaanaukio 2).

Yleisölle tarjotaan ensimmäistä kertaa Wirkkala-teemaopastuksia. Opastuksissa kerrotaan hauskoilla tarinoilla höystettynä, kuinka vanhasta lasitehtaasta tuli Tapio Wirkkalan ainoaksi jäänyt kokonaisvaltainen tilasuunnitelma – Suomen lasimuseo. Opastukset klo 18 ja 20 (kesto 30 min).

Esillä lasin historiaa kattavasti esittelevän perusnäyttelyn lisäksi juuri avautuneet näyttelyt Kerttu Nurminen – luontomatkalla lasin ihmemaassa, Helena Tynell: Rakkaudesta lasiin – ja valoon sekä Hämeen ammattikorkeakoulun näyttely A+ (Ambition in Glass).

Ravintola Kehrä on avoinna museoiden yönä klo 22 saakka, myynnissä itse tehtyä jäätelöä ja iltapalaa.

Metsästysmuseo

Suomen Metsästysmuseon puistossa ja aulassa 17.5. avattu Fauna-näyttely esittelee eläinten suhdetta toisiinsa, ihmiseen ja ympäristöön monella tapaa. Hyvinkään Taiteilijaseuran jäsentaiteilijoiden näyttely koostuu veistoksista ja maalauksista, joissa eläimet esiintyvät sekä omana itsenään että symboleina ja myytteinä. Seura täyttää tänä vuonna 60 vuotta, ja näyttely avaa merkkivuoden juhlistamisen.

Fauna-näyttelyynkin töillään osallistuva Riihimäen lasten ja nuorten taidekoulun opettaja Tiia Orivuori laatii Museoiden Yössä piirrosluonnoksia kävijöiden lemmikeistä. Piirrosta haluavien kannattaa kuitenkin mieluummin ottaa mukaansa valokuva lemmikistään itse elävän mallin sijasta. Lemmikkipiirroksen teettäminen maksaa 10 € / kuva ja piirtäjä on paikalla klo 18–20.

Museon kirjaston suosittu poistokirjamyynti kutsuu jälleen tekemään löytöjä alelaarien ääreen. Poistettavien kaksoiskappaleiden joukossa on sekä tieto-, tutkimus- että kaunokirjallisuuttakin erällisistä aiheista. Ulkona on partiolaisten buffet, josta saa mm. kahvia ja makkaraa museokierroksen polttoaineeksi.

Taidemuseo

Riihimäen taidemuseossa tehdään kierroksia juuri avautuneeseen kesänäyttelyyn Ystävyydellä, Seppo Tamminen (1944–2012) klo 18 ja 20. Kierrosten oppaana toimii amanuenssi Tanja Pääskynen. Toiveiden toukokuu walk in-työpajassa klo 18–21 voi tarkistaa oman kiinalaisen horoskooppinsa ja askarrella onnenamulettin. Työpajan ohjaajana FT Irene WLM. Työpaja liittyy Riihimäen taidemuseon aasialaiseen antiikkikokoelmaan.

Musiikillisesta osuudesta taidemuseolla vastaa Riihimäen kesäkonsertit, joka tarjoilee Makupaloja Kesäkonsertteihin klo 19–20. Riihimäen Taidemuseon Ystävät ry:n pitävät illan ajan kahvilaa ja infopistettä. Lisäksi nähtävillä on juuri avautunut Muotokuvia -näyttely ja siihen liittyvä omatoiminen miniatyyri-työpaja.

Työväentalomuseo

Valtakunnallisella Työväentalomuseolla museoiden yönä lettukestit Wanhan ajan malliin ja museon esittelyä non stop videolla. Vuoden 2018 kesänäyttelyssä kuvataan ”Elämää 1918” ja vuoteen liittyviä tapahtumia.

Kausi:
19.5.2018 (klo 17.00-22.00)

Riihimäen taidemuseo
Sijaintiosoite: Temppelikatu 8

Puh. museo 019 758 4124
Puh. toimisto 019 758 4124

www.riihimaentaidemuseo.fi

Aukioloajat
Perjantaisin klo 14-17 vapaa pääsy

Pääsymaksut
5/2,5 €

PALVELUT

  • Museokauppa
  • Pysäköintipaikka