Museoviikko

Museoiden yön ohjelmaa Postimuseossa ja Vapriikissa

Postimuseo viettää yhdessä Tampereen museoiden kanssa Vapriikissa museoiden yötä monipuolisen ohjelman kera.

Postimuseo hellii lapsiperheitä nukketeatteriesityksellä Aladdin ja taikalamppu. Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyyn on Jukka Junttilan vetämä asiantuntijaopastus. Lisäksi voit valmistaa itsellesi punk-aiheisen hauskan rintamerkin. Postimuseon Ystävät yhdistyksen vuosikirja ilmestyy. Julkistamistilaisuudessa Juha Valtonen kertoo sodan vaikutuksista postimerkkeihin.
Vapriikissa on runsaasti muutakin kivaa ohjelmaa!
Museoiden yön ohjelma löytyy kokonaisuudessaan http://www.museoidenyotampere.fi/

Koko Vapriikin ohjelmatarjonta:

KLO 18 OPASTUS TAMMERKOSKEN LUONTOPOLULLA.
Oppaana Lasse Kosonen. Kesto n. 2 tuntia, lähtö Vapriikin pihasta.

KLO 18–18.30 RANSU KARVAKUONON VIRALLINEN MUSEOIDEN YÖN AVAUS VAPRIIKISSA.
Ransu ja Juha-Antero tarinoivat ja laulattavat Museoiden yön kävijöitä. Museoravintola Valssi.

KLO 18 A GUIDED TOUR IN ENGLISH IN THE TAMPERE 1918 EXHIBITION.

KLO 18–18.45 LUENTO: MUINAIS-DNA-TUTKIMUKSET JA VALKEAKOSKEN TOPPOLANMÄEN RAUTAKAUTINEN HAUTA.
Asiantuntijaluento: Geneetikko Elina Salmela ja arkeologi Ulla Moilanen. Auditorio, 1. krs.

KLO 18–18.45 LUENTO JA TABELLARIUKSEN JULKISTAMINEN: Juha Valtonen esitelmöi aiheesta Postimerkit ja sota – sisällissodan ja 1. maailmansodan olojen vaikutukset postimerkkeihin ja postimerkkiharrastukseen sekä Postimuseon Ystävät yhdistyksen vuosikirjan Tabellariuksen julkistamistilaisuus kokoustiloissa 1 ja 2.

KLO 18–19.30 LAUKAISUKISA SUOMEN JÄÄKIEKKOMUSEOSSA.
Mukana on Ilveksen liigajoukkueen pelaajia. Suomen Jääkiekkomuseo, 3. krs.

KLO 18–20 KUUSATEEN JENNA ESITTELEE NUKKEKUSTOMOINTIA.
Artesaani Jenna Tuomala esittelee nukkekustomointia, harrastusta, jossa nukelle annetaan uusi elämä. Tule tutustumaan kustomoinnin eri vaiheisiin aina nuken puhdistuksesta siihen kuinka tehdään uusia kasvoja, hiuksia ja vaatteita. Korkea halli, 1. krs.

KLO 18–20 VERTAISIHMETTELIJÄ TAVATTAVISSA POSTIMUSEOSSA.
Vertaisihmettelijä on keskustelukumppani, jonka kanssa museokävijä voi keskustella vapaamuotoisesti ja ihmetellä näyttelyn sisältöjä. Vertaisihmettelijä on Postimuseon ystävät yhdistyksen jäsen. Postimuseo, 1. krs.

KLO 18–21 BIRCKALAN RAUTAKAUTINEN SEIKKAILURATA.
Oletko taitava jousiampuja, osaatko miekkailla kuin viikinki? Rautakautisella seikkailuradalla pääsee harjoittelemaan Birckalan isännän ja emännän johdolla muinaisille hämäläisille tuiki tärkeitä taitoja, kuten miekkailua, jousiammuntaa, tasapainoilua ja ketteryyttä. Non-stop-rata sopii niin lapsille kuin aikuisillekin ja se sijaitsee Vapriikin vieressä sijaitsevalla nurmikentällä Aleksandra Siltasen puistossa. Sateen sattuessa seikkailurata siirtyy Vapriikin Birckala 1017-näyttelyn tiloihin.

KLO 18–21 DJ KIMMO SOITTAA LEVYJÄ.
Dj Kimmo skandinaavisen jazzin ja soulin lempeissä pyörteissä Tammerkosken virratessa. Museoravintola Valssin terassi.

KLO 18–21 WIKIPEDIA-KLINIKKA.
Miten maailman suurin tietosanakirja syntyi ja kuinka sitä päivitetään? Paikalla wikipedistejä opastamassa artikkeleiden kirjoittamisen pariin. Samalla tutustutaan pienoisnäyttelyyn ”Tarkista se Wikipediasta” - avoimen tietosanakirjan 17 vuotta. Mediamuseo Rupriikki, 2. krs.

KLO 18–21 KUVAA ITSESI KANADA-MALJAN KANSSA.
Tule ottamaan itsestäsi kuva legendaarisen Kanada-maljan kanssa! Suomen Jääkiekkomuseo, 3. krs.

KLO 18–22 LUONTOTOHTORIN VASTAANOTTO.
Kysy luonnosta, tutki tai tuo näytteitä! Luontotohtori Tomi Kumpulainen. Luonnontieteellinen museo, 2. krs.

KLO 18–22 LIIKKUVA KIRJASTO MUSEOIDEN YÖSSÄ.
Tule tutustumaan Liikkuvan kirjaston Museoiden yötä varten suunniteltuun kokoelmaan. Lainaa heti ja palauta mihin tahansa Piki-kirjastoon. Kirjastokortti mukaan! Korkea halli, 1. krs.

KLO 18–24 SUOMEN JÄÄKIEKKOMUSEO ARPOO TUUKKA MÄNTYLÄN MAAJOUKKUE PELIPAIDAN!
Arvontapiste sijaitsee Vapriikin ala-aulassa.

KLO 18–24 VAPRIIKIN KUVA-ARKISTO AVOINNA.
Tutustu Vapriikin kuva-arkiston kokoelmiin ja osallistu valokuva-aiheiseen tietovisaan. Osallistuneiden kesken arvotaan palkintoja! Sisäänkäynti kuva-arkistoon tapahtuu erillisestä ovesta Vapriikin eteläpäädyssä, seuraa Museoiden yö -ilmapalloja ja opasteita.

KLO 18.30 JA 20 PAPER CRAFT WORKSHOP: MEMORY D20, EVERYONE HAS THEIR OWN GAME HISTORY TO TELL. Each participant gets their own pre-cut D20 dice paper pattern on which they can write or draw about their childhood games or play. 10 people/workshop, the workshop is in English. Vapriikki main hall, 1st floor.

KLO 18.30 JA 19.30 NUKKETEATTERIESITYS: ALADDIN JA TAIKALAMPPU
Nukketeatteri Sytkyt esiintyy Postimuseon Viestinviejät-näyttelyssä, 1. krs.

KLO 19 JA 20 OPASTUS TAMPERE 1918 -NÄYTTELYYN.

KLO 19–19.45 LUENTO: PELLAVALIINA–TAMPELLAN DAMASTIT 1859–1977.
Tule kuulemaan Tampellan pellavatehtaan historiasta ja mm. suomalaisten damastiliinojen ornamentiikasta, joka poikkesi eurooppalaisesta tyylistä. Luennolla käydään läpi myös suomalaisia taiteilijoita, jotka toimivat Tampellassa mallisuunnittelijoina ja taiteellisina neuvonantajina jo 1800-luvun lopulla. Luennoitsija FT Päivi Fernström. Auditorio, 1. krs.

KLO 19–19.45 LUENTO: VALKEAKOSKEN HAUKILAN KALMISTON MIEKKALÖYTÖ.
Arkeologi Ulla Moilanen. Vapriikin kokoustilat 1 ja 2, 2. krs.

KLO 19–21 TAPAA OVERWATCHISTA TUTTUJA PELIHAHMOJA!
Pelimuseossa on mahdollisuus päästä kuvaan Overwatch-pelistä tuttujen hahmojen kanssa. Samalla voit myös keskustella niin itse pelistä kuin siinä esiintyvistä hahmoista. Suomen pelimuseo, 2. krs.

KLO 19–21 WORBLA-TYÖPAJA (nonstop).
Worbla on lämpömuotoiltavaa muovia, jota käytetään usein esimerkiksi cosplay-asujen tekemiseen. Työpajassa voit tehdä esimerkiksi rannerenkaan tai muuta pientä. Pajan vetäjinä toimivat pitkään cosplayta harrastaneet Noora Cosplay ja Lunatar Cosplay. Lisämateriaalia voi ostaa käteisellä. Paja on toteutettu yhteistyössä Worblakauppa.fi:n kanssa. Työpajatila, 2. krs.

KLO 19–22 VIRTUAL REALITY -TARINOITA AMURISTA.
Viisi Amurin työläismuseokorttelin huonetta herää henkiin pieninä virtual reality -tarinoina. Tervetuloa tutustumaan tarinoihin ja virtuaalitodellisuuskokemukseen. Korkea halli, 1. krs.

KLO 19.30 TEEMAOPASTUS: JÄÄHÄN KOHDISTUNUT RAKKAUS.
Suomen Jääkiekkomuseo, 3. krs.

KLO 20 ASIANTUNTIJAOPASTUS NUKKEMUSEOON.
Oppaana tutkija Katri Pyysalo, 3. krs.

KLO 20 JA 22 ASIANTUNTIJAOPASTUS PIENLEHTIÄ JA PUNKPOSTIA -NÄYTTELYYN.
Oppaana Jukka Junttila, 2. krs.

KLO 20–21 LUONTOKOKEMUSKARAOKE.
Tule kertomaan omista luontokokemuksistasi, olipa se sitten lapsuudesta tai viime viikolta. Mukaan voit ottaa vaikkapa tapahtumaan liittyvän valokuvan tai esineen. Vetäjänä Laura Haikonen. Kokoustilat 1, 2. krs.

KLO 20–21 VAPRIIKIN KUVA-ARKISTO ESITTÄÄ FILMEJÄ ARKISTON KÄTKÖISTÄ.
Auditorio, 1. krs.

KLO 21, 22 JA 23 TASKULAMPPUOPASTUS BIRCKALA 1017 -NÄYTTELYYN.
Opastus sopii kaikille pimeää pelkäämättömille yli 5-vuotiaille. Kierrokselle kannattaa ottaa oma tasku- tai otsalamppu, tarvittaessa löytyy myös lainalamppuja. Kesto noin 45 min.

KLO 21–21.30 MUSIIKKIA: TOMUTONTTU ESIINTYY.
Tomutonttu on olento, joka huolehtii tomusta. Jan Anderzén on tamperelainen monialainen taiteilija, joka tuo Tomutontun musiikin ihmisten korvin kuultavaksi. Stereokuvassa lentelee omilla radoillaan tunnistamattomiksi muokattuja ääniä: muiden ihmisten musiikkia, koneiden laulua, vääntyneitä ääniä ihmisistä ja eläimistä. Museoravintola Valssi.

KLO 21–22 RINTAMERKKIPAJA.
Valmista itsellesi räväkkä rintamerkki. Työpajatila, 2. krs.

KLO 21–22 LUENTO: MITÄ VALOKUVAT KERTOVAT MEILLE 1970-LUVUN AMURISTA?
Tule keskustelemaan 1970-luvun Amurista sekä muuttuvasta kaupunkiympäristöstä ja ihmisistä muutoksen keskellä. Keskustelun lähteinä sekä innoittajina toimivat valokuvaaja Juhani Riekkolan 1970-luvulla ottamat Amuri-kuvat. Keskustelua ovat ohjaamassa ja valokuvia esittelemässä rakennustutkija Hannele Kuitunen Pirkanmaan maakuntamuseosta ja tutkija Reetta Tervakangas Vapriikin kuva-arkistosta. Auditorio, 1. krs.

KLO 22 OPASTETTU KIERROS RAUHANIEMEN KALLIOKAIVERRUKSILLE TASKULAMPPUJEN KANSSA. Oma taskulamppu mukaan. Kierroksen lähtöpaikka on Rauhaniemen kansankylpylän kioskin edusta, lähin osoite on Rauhaniementie 24.

KLO 22–23 MUSIIKKIA: PÖLLÖT ESIINTYY.
Pöllöt on turkulainen turkulais-helsinkiläinen ja suomalainen rokkibändi. Pöllöjen musiikki tuntuu heti ensimmäisestä soinnustaan lähtien vaivattomalta ja luonnolliselta. Aivan kuin se olisi ollut aina olemassa. Museoravintola Valssi.

KLO 22–23.45 COSPLAY MUSIC VIDEO -NÄYTÖS.
Cosplay Music Video on teos, jossa yhdistyy cosplay ja musiikki. Tule katsomaan, millaisia musiikkivideoita cosplay-harrastajat ovat luoneet! Kokoustila 1, 2. krs.


Kausi:
19.5.2018 (18 - 24)

Postimuseo
Sijaintiosoite: Alaverstaanraitti 5, Tampere

Puh. museo 0400 806 909
Puh. toimisto

www.postimuseo.fi

Aukioloajat
http://vapriikki.fi/vieraile/#aukioloajat-ja-paasymaksut

Pääsymaksut
13/10/6/0€, perhelippu 30 €

PALVELUT

  • A-oikeudet
  • Auditorio
  • Kahvila
  • Kokoushuone
  • Museokauppa
  • Myyntipiste
  • Ravintola