Museoviikko

Italian ja Orientin lumo – Ippolito Caffi

Italialainen Ippolito Caffi oli kaupunkinäkymiin ja maisemiin erikoistunut taiteilija, seikkailija ja isänmaanystävä.

Ippolito Caffi (Belluno 1809–1866 Lissa) oli veduta-maalausperinteen jatkaja ja uudistaja. Hän ihaili Canaletton taidetta, ja se ilmenee hänen varhaisissa meri- ja arkkitehtuurinäkymissään kirkkaana ja kuulaana esitystapana. Myöhemmin hän saavutti mainetta maalaamalla sumun täyttämiä maisemia intensiiviseen, romanttiseen henkeen. Caffin öisissä maisemissa kaupunki muuttui näyttämöksi, jossa keskeisiä eivät olleet enää rakennukset, vaan unenomaisen valon salaperäinen hohde.

Näyttely vie yleisön matkalle Venetsiaan, Roomaan, Napoliin, Ateenaan, Konstantinopoliin ja muihin Orientin kaupunkeihin. Ippolito Caffi oli seikkailija, joka ei tyytynyt turistireitteihin, vaan ulotti matkansa huomattavasti kauemmas, riskienkin uhalla. Egyptissä, Syyriassa ja Jerusalemissa tehdyt maalaukset, vesivärityöt ja piirustukset vievät meidät paikkoihin, jotka eivät kuuluneet tavallisiin Grand Tourin kohteisiin.

Persoonaltaan monisärmäinen Caffi oli myös palava patriootti. Hän osallistui Venetsian kansannousuun Itävaltaa vastaan ja menehtyi Lissan meritaistelussa Re d’Italia -lippulaivan upotessa Adrianmerellä vuonna 1866.

Näyttelyssä on esillä 73 maalausta ja yhteensä 15 piirustusta ja vesivärityötä Fondazione Musei Civici di Venezian kokoelmista.

Kausi:
1.2.2018–27.5.2018

Sinebrychoffin taidemuseo
Sijaintiosoite: Bulevardi 40, 00120 Helsinki

Puh. museo 0294 500 460
Puh. toimisto 0294 500 462

www.sinebrychoffintaidemuseo.fi

Aukioloajat
Ilmaisilta kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 17-20.

Pääsymaksut
Kotimuseo: 0 €
Erikoisnäyttelyt: 15/13/0 €

PALVELUT

  • Lastenhoitotila
  • Museokauppa
  • Oleskelutila istumapaikoilla
  • Ravintola