Museoviikko

Rauman merimuseo *

Museon kuvaus
Olemme työskennelleet mahdollisimman turvallisen museovierailun eteen. Lue lisää: https:/­/­rmm.fi/­info/­

Rauman merimuseo on erikoismuseo, joka kertoo keskiaikaisen kaupungin olemassaolon elinehdoista: merestä ja merenkulusta. Merimuseo toimii missä muuallakaan kuin alun perin Rauman merikouluksi 1900 valmistuneessa komeassa rakennuksessa, joka on jo itsessään näkemisen arvoinen.

Ilman merta ja satamaa Rauman kaupunkia ei luultavasti olisi olemassa. Alueen merellinen kulttuuriperintö esittäytyy merimuseossa. Paitsi purjelaiva-aikakauden laivoja, tarinoita ja tunnelmaa, perusnäyttelyssä näkee myös merimiehen elämää sekä merillä että maissa. Entinen merikoulurakennus on sopiva paikka kertomaan myös merenkulun koulutuksen historiasta kaupungissa. Yksi tärkeistä teemoista on myös raumalainen laivanrakennus - onhan kaupungissa rakennettu laivoja jo ainakin viidellä vuosisadalla.

Suositun navigointisimulaattori JENNY II:n avulla vierailija pääsee kokeilemaan 1930-luvun rahtilaiva JENNYn ohjaamista. JENNY II edustaa nykyaikaisen simulaatiokoulutuksen kärkeä ja on teknisiltä ominaisuuksiltaan täysin käyttökelpoinen merenkulun koulutuksessa. Merkittävä osa laivapäällystön koulutuksesta tapahtuu tänä päivänä maailmanlaajuisestikin komentosiltasimulaattoreilla. Vilkkaimpina kesäpäivinä simulaattorin käyttövuoroa saattaa joutua jonottamaan. Simulaattorin käyttö kuuluu pääsymaksun hintaan.

Museon Majakka on mobiiliopaste, jota voit käyttää omalla älypuhelimella tai tabletilla museossa vieraillessasi tai vaikkapa kotisohvaltasi. Myös näyttelytilojen yleisöpäätteet Tieto-, Valokuva- ja Tutkimusmajakat tarjoavat museovierailijoille tutkittavaa.

Museo sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Vanhan rauman kortteleista. Museokaupasta voi tehdä monenlaisia meriaiheisia ostoksia.

Sijaintiosoite: Kalliokatu 34, 26100 Rauma
Postiosoite: Kalliokatu 34, 26100 Rauma

Puh. museo: (02) 822 4911
Puh. toimisto: (02) 822 4911

Verkkosivut
www.rmm.fi

Sähköposti
informm.fi, sukunimirmm.fi

Aukioloajat
Ma: -
Ti: 12:00-16:00
Ke: 12:00-16:00
To: 12:00-16:00
Pe: 12:00-16:00
La: 11:00-17:00
Su: -

Muina aikoina olemme avoinna tilauksesta. Ota yhteyttä tai osta liput ennakkoon: rmm.fi/kauppa

Pääsymaksut
9/7/6/3/0 €

Palvelut

  • Kokoushuone
  • Museokauppa
  • Oleskelutila istumapaikoilla
  • Tila omien eväiden syönnille
  • Verkkokauppa

Esteettömyys

  • Istumapaikkoja näyttelytiloissa
  • Kosketeltavia esineitä

*

Museoviikon tapahtumat

Ajankohtaiset näyttelyt

Lisää näyttelyitä ja tapahtumia löydät osoitteesta www.museot.fi/nayttelykalenteri