Museoviikko

Rakennuskulttuuritalo Toivo ja Korsmanin talo *

Museon kuvaus
Porin keskustan tuntumassa sijaitsee neljä ennen vuotta 1907 rakennettua asuinrakennusta ja ulkorakennus. Kahdessa rakennuksista toimii Rakennuskulttuuritalo Toivo, joka sai nimensä talossa sotien välisenä aikana toimineen Hedelmämehutehdas Toivon mukaan. Vanhojen rakennusten korjausnäyttelyssa tiloihin on jätetty näkyviin hirrestä tehdyn rakennuksen korjausvaiheita kertomaan korjausmenetelmistä, materiaaleista ja sisustuksesta 1800-luvulta 1950-luvulle. Rakennuskulttuuritalo Toivo neuvoo vanhojen talojen korjaajia kunnostamaan talojaan niin, että niiden vanha, hyvä rakenne ja ominaisluonne säilyvät. Toivo neuvoo, mitä on tarpeen tehdä, mikä on välttämätöntä, mikä turhaa työtä ja mikä voi olla talolle jopa haitaksi. Toivossa on myös pieni korjaustarvikemyymälä.

Korsmanin talon eteläpäädyssä voi tehdä aikamatkan kuvitteellisen kaksilapsisen porilaisen Korsmanin perheen kotiin 50-luvulle. Kahden kamarin ja keittiön asunnossa kaikkiin esineisiin saa koskea.

Toivo on avoinna ympäri vuoden, joulun aikaa lukuun ottamatta, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Korsmanin talo on avoinna koulujen lukuvuoden aikana lähinnä kouluille ja päiväkodeille sekä kesällä, tapahtumapäivinä ja sopimuksen mukaan.

Sijaintiosoite: Varvinkatu 19 - Juhana Herttuankatu 15, 28100 Pori
Postiosoite: Varvinkatu 19, 28100 Pori

Puh. museo: (02) 621 1051
Puh. toimisto: (02) 621 1051

Verkkosivut
www.pori.fi/toivo

Sähköposti
toivopori.fi

Aukioloajat
Ma: -
Ti: 12:00-17:00
Ke: 12:00-19:00
To: 12:00-17:00
Pe: -
La: -
Su: -

Pääsymaksut
Vapaaehtoinen pääsymaksu.

Palvelut

  • Myyntipiste

Esteettömyys

  • Kosketeltavia esineitä
  • Tilattavissa opastuksia erityisryhmille

*

Lisää näyttelyitä ja tapahtumia löydät osoitteesta www.museot.fi/nayttelykalenteri