Museoviikko

Porin taidemuseo *

Museon kuvaus
Porin taidemuseo on avoinna osittain heinäkuussa 2021 tapahtuneen tulipalon jälkeen.

Korkeatasoisista vaihtuvista näyttelyistään tunnettu Porin taidemuseo on professori Maire Gullichsenin taidekokoelman ympärille vuonna 1981 perustettu nykytaiteen museo.
Museon näyttelyt esittelevät kansainvälisen ja kotimaisen taiteen ajankohtaisia ilmiöitä ja nostavat esiin puhuttelevia yhteiskunnallisia kysymyksiä.

Porin taidemuseo sijaitsee Porin Etelärannassa vuonna 1860 valmistuneessa entisessä pakkahuoneessa. Museorakennuksen kätköistä löytyy myös 1600-luvulta peräisin oleva kellariraunio.

Porin taidemuseo on kehittänyt pedagogista toimintaansa 1990-luvun alusta lähtien. Pedagoginen toiminta tukee ja tarjoaa erilaisia näkökulmia taiteen kohtaamiseen kaikenikäisille museovieraille.

Satakunnan alueellisena vastuumuseona toimivan taidemuseon kokoelmat ja arkistot painottuvat modernismiin ja uudempaan taiteeseen. Maire Gullichsenin taidesäätiön kokoelman pääpaino on sotien jälkeisessä, etenkin muodon
ja värin ilmaisuvoimaa tutkivassa abstraktissa suomalaisessa taiteessa. Taidemuseo ylläpitää Porin kaupungin taidekokoelmaa, josta noin puolet on sijoitettu esille kaupungin toimipisteisiin.
Tallennekokoelmat sisältävät kotimaista ja kansainvälistä nykytaidetta 1900-luvun alusta nykypäivään.

Museokaupasta löydät laadukkaita tuotteita ja vastuullisia valintoja kaikenikäisille niin lahjaksi kuin omaksi iloksi. Syvenny taiteeseen kirjojen kautta tai anna tilaa omalle luovuudellesi taidevälineiden avulla. Ihastu kotimaisesta muotoilusta ja yllätä ystäväsi. Aineettomina tuotteina tarjoamme lahjakortteja työpajoihin ja opastuksiin. Myymälään on vapaa pääsy ja se palvelee myös verkossa.

MAIRE GULLICHSEN (1907 – 1990)
Professori Maire Gullichsen (os. Ahlström) teki merkittävän elämäntyön suomalaisen kuvataiteen, taideteollisuuden ja arkkitehtuurin parissa. Modernismin läpimurto Suomessa liittyi läheisesti taideteollisuusliike Artekin, Vapaan taidekoulun, Nykytaide-yhdistyksen sekä Galerie Artekin toimintaan. Kaikissa näissä organisaatioissa oli käynnistävänä voimana, ideoijana ja käytännön toimijana Maire Gullichsen.

Sijaintiosoite: Eteläranta, 28100 Pori
Postiosoite: Eteläranta , 28100 Pori

Puh. museo: 044 701 1080
Puh. toimisto: 044 701 1075

Verkkosivut
www.poriartmuseum.fi

Sähköposti
taidemuseopori.fi, etunimi.sukunimipori.fi

Aukioloajat
Ma: -
Ti: 11:00-18:00
Ke: 11:00-18:00
To: 11:00-18:00
Pe: 11:00-18:00
La: 11:00-18:00
Su: 11:00-18:00

Taidemuseo on osittain yleisölle auki. Noormarkun Käsityöt –nbäyttely avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11-18, vapaa pääsy toistaiseksi.

Pääsymaksut
8/4/3 €. Perhelippu 16 €. Alle 18-vuotiailla vapaa pääsy viikonloppuina ja pyhinä.

Palvelut

  • Kokoushuone
  • Lastenhoitotila
  • Museokauppa
  • Oleskelutila istumapaikoilla
  • Pysäköintipaikka
  • Verkkokauppa

Esteettömyys

  • Esteetön sisäänpääsy
  • Esteetön wc
  • Invapysäköinti
  • Lainattava pyörätuoli

*

Museoviikon tapahtumat

Ajankohtaiset näyttelyt

Lisää näyttelyitä ja tapahtumia löydät osoitteesta www.museot.fi/nayttelykalenteri