Museoviikko

Pohjois-Pohjanmaan museo *

Museon kuvaus
Perusnäyttely esittelee Pohjois-Pohjanmaan ja Oulun kaupungin historiaa. Erityisaiheita: alueen esihistoria, tervakauppa, merenkulku ja teollisuus sekä tyylisuuntien historia. Lapsille Koiramäki-osasto (suljettuna tällä hetkellä).

Tervetuloa aikamatkalle 10 000 vuoden taakse ja takaisin tähän päivään. Esihistorian vaiheet Pohjois-Suomessa ja monipuolinen kansankulttuurimme ovat pohjana tämän päivän elämälle seudullamme. Museo esittelee Oulun kaupungin ja Pohjois-Pohjanmaan historiaa mieleenpainuvalla tavalla. Perusnäyttely yhdistää esineet ja niihin liittyvän tiedon elämykselliseksi kokonaisuudeksi, joka palvelee kaikkia museokävijöitä. Aidot vanhat esineet kertovat, miten ennen elettiin.

Pohjois-Pohjanmaan museon perusnäyttely esittelee Oulun kaupungin perustamisen ja sen kehittymisen 1600-luvun käsityöläiskaupungista 1700-luvun merenkulkukaupungiksi, 1800-luvun tervakaupungiksi ja 1900-luvun teknologiakaupungiksi.

Eri aikakausien tyylien mukaisesti sisustetut interiöörit kertovat siitä, kuinka merenkulku ja tervakauppa toivat vaurautta oululaiskoteihin. Fregatti Toivon tarina, liminkalaisen Tepon talon pihapiiri, Pulkkilan apteekki, Merijalin karamellitehdas… Museo on tuhansien tarinoiden paikka, jossa vierailija yllättyy yhä uudestaan. Näyttelyn katseenvangitsija on lähes 20 neliömetrin suuruinen Oulu vuonna 1938 -pienoismalli.

Pohjois-Pohjanmaan museo on osa Museo- ja tiedekeskus Luupin kokonaisuutta.

Sijaintiosoite: Ainolanpolku 1, Oulu
Postiosoite: PL 26, 90015 Oulun kaupunki, 90130 Oulu

Puh. museo: 044 703 7161

Verkkosivut
https://www.ouka.fi/oulu/luuppi/pohjois-pohjanmaan-museo

Sähköposti
info.ppm(at)ouka.fi

Aukioloajat
Ma: -
Ti: -
Ke: -
To: -
Pe: -
La: -
Su: -

Suljettu 1.2.2021 asti

Pääsymaksut
6/4 €

Palvelut

  • Auditorio
  • Museokauppa
  • Pysäköintipaikka

Esteettömyys

  • Esteetön sisäänpääsy osaan tiloista
  • Esteetön wc
  • Invapysäköinti

*

Ajankohtaiset näyttelyt

Lisää näyttelyitä ja tapahtumia löydät osoitteesta www.museot.fi/nayttelykalenteri