Museoviikko

Hyvinkään taidemuseo *

Museon kuvaus
Hyvinkään taidemuseo pyrkii toimimaan keskuksena, joka tarjoaa paitsi tietoa ja elämyksiä visuaalisesta kulttuurista, myös keskustelufoorumin kulttuurin ajankohtaisille ilmiöille. Näyttelyihin liittyy konsertteja, työpajoja ja taidekasvatusohjelmia, joita toteutetaan yhdessä koulujen ja päiväkotien kanssa.

Taidemuseon tilat avattiin vuonna 1982 Jussintorin taidekeskuksessa. Kaupungin sydämessä sijaitsevan vuonna 1981 valmistuneen kiinteistön ovat suunnitelleet arkkitehdit Ilmo ja Raimo Valjakka.

Kuvataide liittyy olennaisesti Hyvinkään kaupungin perinteisiin. Tyko Sallisen ja Helene Schjerfbeckin keskeisin tuotanto on syntynyt juuri täällä. Hyvinkäällä ovat asuneet ja työskennelleet myös Jalmari Ruokokoski, Anton Lindforss ja Yrjö Saarinen. Vireä kuvataide-elämä antaa oman leimansa myös nykyiselle Hyvinkäälle. Täällä asuu ja työskentelee edelleenkin poikkeuksellisen suuri joukko kuvataiteilijoita.

Hyvinkään taidemuseossa on esillä Karin ja Eric Sonckin kokoelma Yrjö Saarisen maalauksia ja piirustuksia, sekä taidemaalari Kaapo Wirtasen teoksia. Lisäksi taidemuseo hoitaa Hyvinkään taidemuseon kokoelmaa, joka on suurelta osin sijoitettuna kaupungin virastoihin ja laitoksiin. Kokoelma sisältää lähinnä kotimaista taidetta ja sen painopiste on Hyvinkään alueen kuvataiteessa. Viimeisimpänä lahjoituskokoelmana on saatu Flora Laurellin kokoelma.

Kaupungin julkisista veistoksista ja muistomerkeistä on luettelo matkailun sivuilla. Niiden hoidosta vastaa teknisen keskuksen puistojaos.

Kaupungin julkiset veistokset, muistomerkit ja kaupungin eri rakennuskohteisiin hankitut teokset ns. prosenttirahalla muodostavat Hyvinkään kaupungin kokoelman. Julkisten veistosten ja muistomerkkien hoidosta vastaa teknisen keskuksen puistojaos. Taidemuseon kokoelmat sisältävät vuosittaisella taideostomäärärahalla hankitut teokset.

Sijaintiosoite: Hämeenkatu 3 D, 05800 Hyvinkää
Postiosoite: Hämeenkatu 3 D, 05800 Hyvinkää

Puh. museo: 040 480 1644
Puh. toimisto: 040 480 1644

Verkkosivut
www.hyvinkaantaidemuseo.fi

Sähköposti
taidemuseohyvinkaa.fi, etunimi.sukunimihyvinkaa.fi

Aukioloajat
Ma: -
Ti: 11:00-18:00
Ke: 11:00-18:00
To: 11:00-18:00
Pe: 11:00-17:00
La: 11:00-17:00
Su: 11:00-17:00

Keskiviikkoisin klo 16-18 vapaa pääsy

Pääsymaksut
5/4/0 €

Palvelut

  • Museokauppa
  • Pysäköintipaikka

Esteettömyys

  • Esteetön sisäänpääsy
  • Esteetön wc
  • Invapysäköinti
  • Lainattava pyörätuoli

*

Lisää näyttelyitä ja tapahtumia löydät osoitteesta www.museot.fi/nayttelykalenteri